Sve što morate znati o otkupu zlata i srebra

Otkup zlata i srebra stoljećima je djelatnost prisutna u zlatarskom poslu, no pojavom tvrtke Auro domus u Hrvatskoj prvi je puta organizirana na pristupačan i profesionalan način, omogućivši na taj način hrvatskim građanima legalnu i diskretnu mogućnost zamjene lom zlata za isplatu odmah u gotovini. Procjenu zlata u više od 160 poslovnica Auro domusa provode educirani i ljubazni djelatnici ovlašteni za izradu ponuda za otkup zlata klijentima.

Continue Reading

Otkup zlata nije samo za nakit... Evo gdje još možete naći čisto zlato!

Zlato trenutačno drži prilično visoke cijene, a poslovnice za otkup zlata Auro Domus ponovo bilježe rast interesa građana za ovom uslugom koja je poznata po isplati gotovine na licu mjesta. Naravno, najveći udio u otkupljenim predmetima ima zlatni nakit, koji je bio sredstvo „štednje“ u situaciji kada je investicijsko zlato bilo nedostupno hrvatskim potrošačima. No, nije nakit jedino što se otkupljuje u Auro Domusu, niti jedini artikl koji sadrži zlato...

Continue Reading

Kako prepoznati pravo zlato u 5 jednostavnih koraka

Vidjeli ste sigurno tu scenu u nekom povijesnom filmu barem stotinu puta – kad „najamnik“ za neki dobro obavljen posao dobije plaću u zlatnim novčićima, on ih „ugrize“ kako bi vidio jesu li pravi. Naime, zlato je vrlo mekano, pa na pravim zlatnicima ostaju tragovi zuba... Scena je to koja se pamti, pa i rado ponavlja na Olimpijadi gdje osvjaači medalja s njima poziraju među zubima. No, trebate li „grickati“ svoje prstenje kako biste otkrili jesu li od pravog zlata i u kojem udjelu? Ne, ne trebate – umjesto toga, pripremili smo kratki vodič kojim možete u pet jednostavnih koraka testirati je li vaše zlato pravo.

Continue Reading

Pet zabluda o otkupu zlata

Zlato je oduvijek prisutno u svakodnevnom životu ljudi, u umjetnosti, literaturi, čak i u narodnim izrekama. A otkup zlata djelatnost je koja je dobila velik dio medijskog prostora, no usprkos tome, o njoj postoji niz zabluda. Predstavljamo pet najčešćih krivih ideja kod otkupa zlata.

Continue Reading

Radi pružanja boljeg korisničkog iskustva stranica koriti kolačiće. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku